Karjalanpiirakat
KARJALANPIIRAKAT (ohje Hapanleivästä sacherkakkuun -kirjasta)
25 kpl
2 dl vettä
½-1 tl suolaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
Täyte:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
noin 1 l maitoa
suolaa
Voi-vesiseos:
2 dl vettä
100 g voita
Keitä riisipuuro täytettä varten. Sekoita kuoritaikinan ainekset ja leivo siitä pitko. Jaa pitko noin 25 osaan. Pyörittele palat palloiksi, litistä ja pinoa jauhotetulle pöydälle. Kaaviloi pyörylät jauhoja apuna käyttäen ohuiksi ja pyöreiksi kuoriksi. Muista laittaa jauhoja väliin jos pinoat kuoret päällekkäin. Harjaa kuorista ylimääräiset jauhot pois ja täytä riisipuurolla. Rypytä piirakoiksi. Paista 250-300 asteisessa uunissa. Voitele kypsät piirakat voi-vesiseoksella. Laita pehmenemään liinan alle.